marți, 15 decembrie 2009

Vedetele in actiune :)



In weekend-ul care tocmai a trecut, vedetele VIA, adica membrii corului L'annunciazione din Oradea s-au lansat pe taramuri salajene la Zalau si Simleul Silvaniei.
Primul nostru concert de colinde a fost la Zalau, la Parohia Sfanta Familie unde s-a organizat prima editie a Concertului coral de muzica sacra - "Venite Adoremus". Evenimentul a reunit sapte coruri de la Zalau, Simleul Silvaniei, Sighetu Marmatiei, Cluj-Napoca si Oradea.
Incarcati cu energie,veselie si cu bucuria de a fi impreuna, am pornit la drum cu dorinta de a transmite tuturor vestea cea buna a nasterii Domnului. Am fost primiti cu multa caldura de catre parintele paroh si dupa timpul alocat vocalizelor si a repetitiei generale, am asistat si ne-am bucurat impreuna cu ceilalti de colindele mai mult sau mai putin cunoscute prezentate de celelalte coruri. Am asteptat cu nerabdare momentul nostru (era destul de frig in biserica), dar nu am avut emotii pana in momentul in care eram in fata oamenilor si asteptam sa vedem rezultatul muncii noastre de 2 luni. Repertoriul nostru a constat in : "In dimineata lui Craciun"(F. Hubic), "Se preumbla Maica Sfanta"(N. Ursu), "Colinda din Salaj"(Dariu Pop), "Si cei trei Crai"(V. Teodorian) si un bonus cu "O, ce veste minunata".
La terminarea concertului, toate corurile au fost invitate sa participe la o cina festiva intr-un restaurant aflat la cateva minute de biserica. A fost o atmosfera foarte placuta. Ceea ce ma bucura foarte mult este faptul ca am inceput sa ne apropiem mai mult unii de altii, sa ne cunoastem mai bine, sa fim o familie. Foarte spontan, in pauzele de masa corurile au luat initiativa de a mai canta cate o colinda mai cunoascuta, astfel incat sa ne putem reuni cu totii vocile intr-o singura voce, aceea a bucuriei ca se naste Mantuitorul.
Distractia a continuat la parohie, unde i-am colindat din nou pe parintele paroh si pe parintele Fit. Ne-am simtit foarte bine acolo...
Duminica dimineata am animat Sf. Liturghie la Biserica Duminica tuturor Sfintilor a congregatiei Don Orione din Oradea. Se implinesc 18 ani de cand congregatia Don Orione a aparut in viata Bisericii locale si imi aduc si eu aminte cu drag de vremurile de demult, atunci cand ma tragea sora-mea de maneca sa ma duca la Biserica, atunci cand se organizau jocuri la oratoriu sau ieslea vie de Craciun...
Chiar daca am fost mai adormiti duminica, liturghia a iesit foarte bine, am cantat frumos si in tot acest timp ningea...Prima zapada din aceasta iarna....
Dupa-masa am pornit din nou la drum, si am ajuns la Simleul Silvaniei. Acolo, pr. Nicu Bodea a organizat un concert de colinde la care au fost invitate 3 coruri: corul din Simleu, Zalau si noi din Oradea. Si-au facut remarcata prezenta si grupul de tineri de la Sumal si grupul de la Scoala populara de Arta din Simleu(asa tin eu minte) care au prezentat colinde si obiceiuri traditionale de Craciun.
La acest concert am avut un repertoriu mai bogat si anume: "In dimineata lui Craciun", "Ziurel de zi", "Se preumbla Maica Sfanta", "Rasarit-a", "Si cei trei Crai" si "Colinda din Salaj". Nu prea am avut emotii, dar stiu ca era foarte frig si pe langa faptul ca mi-erau inghetate picioarele, aveam si mainile reci si abia imi tineam partitura.Totul a fost foarte bine si aici. Am reusit sa transmtem emotia si bucuria pe care o simtim atunci cand suntem impreuna si cantam. Dupa concert a urmat si aici o agapa la subsolul bisericii unde veselia a fost la fel de mare ca si in seara precedenta. S-a colindat si am socializat cu ceilalti, ne-am facut multe poze si ne-am bucurat sa fim impreuna.
Punctul culminant al serii a fost colinda internationala "Feliz Navidad" pe care am cantat-o de cateva ori acolo si pe microbus.....Ce sa mai cantam,ce sa mai cantam? "Feliz Navidad"!!!!
Mi-a placut ca pe microbus la intoarcere toata lumea a luat invitiativa unei colinde pe care au cantat-o apoi cu totii. Chiar ma gandeam ca se vede ca am mers cu corul deoarece s-a observat aceasta placere de a canta si-mi place la nebunie acest lucru.
Un alt moment hazliu este faptul ca la Zalau corul nostru a fost botezat corul "L'annuncione"...dar stim, totul s-a intamplat din cauza emotiilor...hahahhaa
Cam asta ar fi varianta mai oficiala a micului nostru turneu din acest weekend.
Sunt foarte fericita sa fac parte din acest cor....

Pentru voi, ca si incheiere, daca ati avut rabdare sa cititi pana aici, dedicatie speciala din partea mea: Feliz Navidad!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu