luni, 20 decembrie 2010

Invitatie la petrecere



Cu pasi repezi se apropie Craciunul. Doar cateva zile ne despart pana la sarbatoarea mult asteptata, sarbatoarea bucuriei, momentul in care Dumnezeu ne-a dat o sansa la o viata noua.
Cum vom sarbatori acest moment special? Avand o masa bogata, inconjurati de familie si prieteni, asteptandu-l pe Mos Craciun? Pe el trebuie sa-l asteptam oare? Prietenii mei duc o intreaga campanie pe messenger sau pe facebook cum ca Mos Craciun exista. E chiar asa de importanta ideea unui personaj de poveste care aduce daruri? Oare nu ar fi mai simplu sa spunem ca Isus vine sa ne aduca daruri nemasurat de pretioase? oare chiar asa de importante sunt acele cadouri sub brad?
Atunci cand e ziua de nastere a unei persoane dragi, o sunam, ne intalnim cu ea, probabil ca mergem si la o petrecere, ii ducem un cadou si o coplesim cu dragostea noastra. De ce n-am proceda la fel si cu aniversarea lui Isus?
Sa mergem si noi la petrecerea ce se da in cinstea Lui in ziua de Craciun, sa-i ducem in dar inima si dragostea noastra. Cum putem face asta? Participand la Sfanta Liturghie la biserica, invitandu-l la masa noastra de Craciun si oferindu-i toata fiinta noastra.
Mai aud expresia, "Vai, nu simt Craciunul daca nu e zapada!", "Vai, daca ploua, vai daca etc..." Ce legatura are Craciunul cu prognoza meteo? Adica, daca nu ninge, Isus nu se naste sau cum?
E foarte simplu totul. Ori ne bucuram de nasterea lui Isus, ori nu. Ori alegem iubirea, ori masa imbelsugata, ori alegem un chef intr-un club, ori alegem sa cantam niste colinde..... Totul tine de alegere.
Sa alegem bine si sa ne bucuram de sarbatoarea Craciunului impreuna cu cel pe care-L sarbatorim.
Atunci, va promit eu, ca toate detaliile materiale si prognoza meteo nu mai conteaza.

2 comentarii: